Florinte

© Paco Gómez / Licenta
© Paco Gómez / Licență

Nume științific: Chloris chloris

Migrație: Sedentar.

Descriere: lungimea este cuprinsă între 14-16 cm. Masculul este verde-gălbui. Femela este mai decoloroată, culoarea virând spre maro. Ciocul este scurt și gros spre bază, ca la vrabie, de culoare crem.

Habitat: întâlnit des în grădini, parcuri sau câmpuri deschise cu arbuști. Răspândit în toate regiunile țării până în zonele de munte. În grădini preferă arborii rășinoși din speciile Thuja, Chamaecyparis, Cupressocyparis – specii ale căror semințe sunt consumate de florinți. În plus, aceste specii de rășinoase oferă adăpostul potrivit pentru cuibărit.

Hrana: este o specie granivoră, consumând semințe de buruieni. În perioada creșterii puilor se hrănește și cu insecte. Pe timpul iernii,  este o specie des întâlnită la hrănitorile speciale pentru florinți care au semințe de floarea-soarelui.

Pentru cuiburi, hrănitori, semințe și alte produse pentru atragerea păsărilor apasă aici.

Cuibul: este construit de femelă, din fire de iarbă subțire, lână, păr și mușchi. Este instalat de obicei între ramurile arbuștilor sau a arborilor.

Sunete / cântece: este o specie care cântă foarte frumos. Urmăriți clipul de mai jos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s