Pițigoi mare

Pitigoi mare Francis C. Franklin / CC-BY-SA-3.0
©Francis C. Franklin / Licență publică

Nume științific: Parus major

Migrație: Sedentar.

Descriere: Lungimea corpului este de 13-14 cm. Capul este negru cu obraji albi. Pieptul este galben, traversat de o linie neagră care la masculi este mai lată.

Habitat: Este cea mai întâlnită specie de pițigoi din România de la câmpie până în zonele alpine. Frecvent întâlnită în păduri, parcuri, grădini și livezi. Iși petrece viața prin iarbă, dar mai ales prin arbori, pomi fructiferi, arbuști și trandafiri.

Hrana: Este o specie insectivoră, care contribuie la limitarea insectelor care atacă plantele, cum sunt afidele și omizile. În anotimpul rece, când insectele sunt mai puține, se hrănește cu fructe mici și semințe. Preferă semințele de floarea-soarelui pe care le găsește în hrănitorile montate în grădini.

Pentru cuiburi, hrănitori, semințe și alte produse pentru atragerea păsărilor, apasă aici.

Cuibul: Și-l instalează în locuri închise cum sunt scorburile. Ocupă cu succes cuiburile artificiale.

Sunete / cântece: vizionați clipul de mai jos.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s