Ziua animalelor – 4 oct. 2015

În fiecare an, pe 4 octombrie, se sărbătorește Ziua Mondială a Animalelor. Această zi a fost înființată în anul 1931, în urma unei convenții a ecologiștilor în orașul Florența. Scopul acestei zile este de a atrage atenția asupra numărului exagerat de mare a speciilor de animale care se află în prag de dispariție.

Poate că nu putem schimba lumea, dar putem schimba lumea din propria ogradă. Poate că nu suntem destul de puternici ca să facem legi, organizații sau instituții care să protejeze animalele. Poate că nu avem timp să participăm la acțiuni și proiecte care au ca scop protecția naturii. Dar putem să protejăm natura începând cu propria ogradă. Felul în care manageriem deșeurile, felul în care grădinărim sau pur și simplu felul în care privim natura pot să ajute la protejarea patrimoniului natural. Acesta pe care încă îl mai avem.

De aceea, împreună cu Clubul Morisca, am sărbătorit această zi prin atelierul intitulat „Păsările din grădină”.

Ce am făcut? Am construit cuiburi și hrănitori pentru păsările sălbatice și le-am decorat cu participanții la atelierul organizat de noi în cadrul târgului Bounty Fair.

Cum? Păi Mimi, de la Clubul Morișca i-a ajutat cu pasiune si pricepere pe participanții la acest atelier să picteze și să decoreze cu servețele cuiburile și hrănitorile. Eu le-am povestit vizitatorilor despre cum pot să ajute păsările sălbatice din grădină sau din parcul lor. Le-am vorbit despre nevoia păsărilor de a fi hrănite iarna și despre cum le pot ajuta să cuibărească în zonele antropice.

Foarte mulți oameni au fost interesați de păsări și le mulțumim pentru că au ales să facă ceva pentru păsările sălbatice. Au fost receptivi și ne-au încurajat în ceea ce facem. De aceea, ne-am propus să mai participăm la astfel de activități și te așteptăm și pe tine.

Gata cu scrisul. Chiar dacă nu sunt prea artistice, las fotografiile să „vorbească”.

Pentru mai multe fotografii, puteți vizita albumul creat pe Facebook de Clubul Morișca – apasă aici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s