Păsările răpitoare din gradina noastră

Știu că sunt mulți oameni fascinați de păsările răpitoare, însă majoritatea dintre ei se gândesc că le pot întâlni doar în sălbatice.

Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa, chiar și în cele mai aglomerate orașe poți să observi șoimi călători, vânturei, șorecari, ereți și uneori chiar și răpitoare mai mai mari.

Eu stau în București și am o mică grădină, de vreo 25 mp. Am câteva modele de hrănitori de la hortieco și sunt vizitat de cinteze, pițigoi, vrăbii, guguștiuci, mierle, ochiul boului, florinți, scatii, botgros. etc. Dar uneori sunt vizitat și de prădătorii naturali ai acestor specii.

Așa cum știti probabil de pe facebook, zile astea am fost vizitat de uliu păsărar (Accipiter nisus) și de vânturelul roșiatic (Falco tinnunculus).


Vânturelul de principiu doar cand nu are alte surse de hrană vânează păsări mici, în rest el vânează rozătoare, insecte și șoparle. Dar de data asta a zis să-și încerce șansele și la vrăbii, însă fără succes.

Daca vrei să vezi practic cum funcționează lanțul trofic în natură, montează-ți o hrănitoare în grădină, pe terasă sau pe balcon. Ai să fii uimit de spectacol.

Dacă și prin grădina ta au venit răpitoare, te invit să lași un răspuns cu ce specii te-a vizitat. Mulțumesc!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s